Le Royal Café

Voor de inrichting hebben we gebruik gemaakt om bestaande materialen op een hedendaagse wijze te hergebruiken en te stilleren.

Hedendaagse lambrisering in fijn esdoornhout, met spiegels en moderne lampjes, gebaseerd op de brasserieen van weleer.

Vloer in een terrazzo, met een mix van marmers die aanwezig is in de ecclectische beschermde decoratie van de zaal, carrara marmer en subtiele koperen elementjes, zoals de barrekken en verlichtingsarmaturen.

Er is gekozen voor een opdeling van de zaal in 3 zones, een lounge hoek met lagere tafeltjes en jeugdige zitjes, een brasserie hoek, waar er in stijl met gedekte tafeltjes kan gedineerd worden, en een zithoek iets non conformistischer.

Tevens is er als visuele baken een cosy zitruimte bestaande uit een ovalen cocon voorzien in het midden van de zaal waar je in een meer geborgen sfeer kan zitten. Voor het meubilair is gekozen voor tijdloze stoelen in een hedendaags kleedje met bruin tuigleder dat de kleur van de okeren schilderingen weerspiegelt.

De vestiaire heeft een romantisch behangpapier van wolken, en dromen zoals de zichten van treinreizigers tijdens hun tochtjes... Het is een knipoog naar de romantiek, zoals ook de heropleving van de brasserie Royal!

Meer informatie over het station Antweren-Centraal is te vinden op Wikipedia.